Dincolo de hărți - Călătorim și povestim aventuri de tot felul

Căderea frunzelor - O escapadă relaxantă de toamnă

Imagine
 Play la idei Vine o vreme când a lăsa pe mai târziu, pe „data viitoare” devine un risc pe care cu greu ni-l mai asumăm. Uneori n-o mai facem, că prea am amânat o viaţă timp de o viaţă, așa că m-am abonat la Lunca Timișului în această toamnă 🙂, și am făcut plimbări frumoase cu bicicleta cercetând anumite cotloane, locuri care pot spune că, s-au strecurat în sufletul meu și se cuibăresc acolo pentru mult timp. În timp ce mie îmi place să merg pe trasee, alții poate preferă șoseaua. O bicicletă de munte poate să te ducă unde una cursieră nu ajunge – în pădure. Am pedalat printre pomii plini de culoare și am trecut prin mai multe sate, precum și alte locuri mai vechi sau mai noi, neștiind când ajung acasă. Încerc să trag de mine zi de zi pentru a merge mai departe, altă alternativă neavând. După cum am mai menționat, fac ieșiri pentru că „îmi place să merg cu bicicleta, și revin constant pentru a trăi iar si iar același vis de care nu mă satur, pentru că îmi amintește de copilărie, pentr

"OOctOOmbrie pe dOOuă rOOţi"

"OOOOOOOO"Clasic  1/2012 

O tură adresată bicicliştilor cu  biciclete mountainbike sau trekking pentru o drumeţie de toamnă.

Am avut norocul să trăim această experienţă într-un mod în care nu mulţi oameni au ocazia: orice zi pe bicicletă e una bună. E sâmbătă! Întâlnirea a fost dată de Carol în parcare la Kaufland Dumbrăviţa, urmând ca de acolo să plecăm în coloană pe drumul judeţean (DJ691) spre Pişchia, până la intersecţia cu drumul de Bencec iar de acolo către cele două Bencec-uri.

Moment Pictures 
O zi frumoasă de weekend. 
Pentru că vremea a fost superbă, drumurile uscate, oamenii entuziaști și cu spirit de echipă, traseul propus de Carol, a fost urmat de foarte mulţi pasionaţi, pornind mai întâi pe asfalt până la intersecția de dinainte de Pișchia, către Bencecul de sus, făcându-se trei regrupări până la magazinul din Bencecul de Sus. După cum urmează prima regrupare a fost făcută la antenele de la Giarmata, următoarea la intersecția spre Bencec, înainte de Pișchia, și ultima la Bencec. După o scurtă pauză la magazin, am coborât în Bencecul de Jos, de unde pe drumul de pe lângă Biserică am urcat la nord de pădurea Cavas, şi în continuare prin pădure, pe drumul de pietriş din vale către Remetea Mică. După un popas la magazinul din sat, am plecat ceva mai relaxaţi către Charlottenburg şi Buzad , unde am făcut un nou popas. Cu un mic efort am ieşit pe dealul Fântâna Seacă, cotind către satul "fantomă" Nadăş. Mai departe o coborâre ne-a dus de-a lungul văii Băcinului până la Centrul de Echitaţie Herneacova, iar pe asfalt spre satul Herneacova până la biserică. Aici părăsim asfaltul cotind la dreapta spre vest, către pădurea Richitas, pe care o traversăm, ieşind la lacul de acumulare Ianova, şi în continuare pe drumul de pietriş până în satul Ianova unde facem un ultim popas. Finalizam pe sosea pană la Remetea Mare, unde după ce traversăm şoseaua europeană, urmăm digul din dreapra Begăi, până la Ghiroda. De aici ne-am luat fiecare la revedere până la următoarea tură. În continuare puteţi urmări pozele rezultate şi filmul kilometric (de la final) din această frumoasă tură

Dimineața devreme. O mică descriere a traseului prezentată de Carol înainte de plecare.

Curioşi de traseu, aşteptăm cu nerăbdare startul plecării

Plecăm pe urmele toamnei în șaua bicicletei. Pănă la intrarea în traseul propriu-zis, a fost un marş pe asfalt din Dumbrăviţa - Giarmata - Pişchia - Bencecul de Sus - Bencecul de Jos.

O pauză obligatorie de regrupare ţinând cont că vom părăsi drumul judeţean (DJ691) la intersecţia cu drumul comunal (DC62), drumul de Bencec. Primul popas de regrupare a fost într-o parcare, după panta de la Giarmata. 








La un mic magazin sătesc din Bencecu de Sus ne-am energizat şi hidratat. Apoi am coborât o panta pe direcţia nord pentru a ajunge la Bencecul de Jos.



Coboram spre Bencecul de jos
Din aceea direcţie am venit

Un nou popas la izvor pentru a lua apă proaspătă.



Încălecăm și îi dăm bice. Timp de... defapt până la prima regrupare. Șerpuim fiarele de sub noi cu încredere și cu multă pricepere. Le călărim ca niște hoți de cai. 

Pornim către pădurea  Sharlota. Diminețile de noiembrie sunt mai reci ca cele din timpul verii, așa că ne-am îmbrăcat mai gros. Parcă umblăm cu ursu’.

Așa cum îi stă bine unui călător.

Totuși, aceste zone nu sunt lungi și oricum, nu vorbim aici de munți și urcări nesfârșite ci doar niște dealuri peste care trebuie să trecem. Gândește-te totuși că și copii mei, cu antrenament modest, a reușit să pedaleze pe acest traseu.

Peisajul începe să se schimbe







 






Am continuat pe drumul de lizieră ce urcă şi coboară.


Aici am poposit iar, apoi am pedalat către Remetea Mică traversând prin pădure.

Tot din acest loc ne-am despărţit şi de câteva persoane care au plecat pe un alt traseu mai lung, urmând să ne întâlnim întâlnim într-o altă locaţie cu ei.

















După încă o pauză, ne-am îndreptat către Remete Mică.





Călare pe două roți.









Aici am poposit iar, apoi am pedalat către Sharlota.




























Intrarea in Buzad









Centrul Buzadului










Peisajul ce se deschide este impresionant.





Spun că traseul poate fi considerat dificil uneori întrucât atunci când suntem pe off-road, sunt locuri unde trebuie să mai facem și push-bike, desigur, în funcție de antrenamentul tău. 







Luăm la picior o pantă mai abruptă. Lumea râde. Se veselește. Trebuie să fie o pricină.


Aici se lasă cu o nouă pauză din pricina unei pene.



Râdem ca niște smintiți. Trăim. Nu știm de ce. Ce zei ne-au mai iubit și azi?

Pe aici am urcat.


Sărim pe tinichele și o luăm, frenetic, pe un drum de culme. către satul Fantomă "Nadăș" 

Drumuri excelente pe un traseu mediu care ne poartă în locuri minunate.




















Una dintre ruinele bisericii de la Nadăş, transmit o stare de melancolie.































Ianova, o pauza mai lunga meritata



Deoarece pedalăm pe soselele cu trafic mergem în coloană unul după altul.



Alte poze din tură găsiţi aici Un circuit relativ uşor, cursiv, ce te poartă prin sate, peste dealuri însorite şi păduri, poate fi parcurs în ambele sensuri şi are toate ingredientele de succes pentru o tură de MTB reuşită. viteză, tehnică, determinare, peisaje frumoase, tradiţii, locuri unice, perfecte pentru o vacanţă sau pentru câteva zile libere.

Filmul din aceasta tura"putin cam lung"





Comentarii

< ÎNAPOI LA PRIMA PAGINĂ

< DESPRE MINE

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner


AM FOST ȘI AICI

Cheile Garlistei - Mutii Aninei

Poiana Marului - O noapte la cort