Dincolo de hărți - Călătorim și povestim aventuri de tot felul

Căderea frunzelor - O escapadă relaxantă de toamnă

Imagine
 Play la idei Vine o vreme când a lăsa pe mai târziu, pe „data viitoare” devine un risc pe care cu greu ni-l mai asumăm. Uneori n-o mai facem, că prea am amânat o viaţă timp de o viaţă, așa că m-am abonat la Lunca Timișului în această toamnă 🙂, și am făcut plimbări frumoase cu bicicleta cercetând anumite cotloane, locuri care pot spune că, s-au strecurat în sufletul meu și se cuibăresc acolo pentru mult timp. În timp ce mie îmi place să merg pe trasee, alții poate preferă șoseaua. O bicicletă de munte poate să te ducă unde una cursieră nu ajunge – în pădure. Am pedalat printre pomii plini de culoare și am trecut prin mai multe sate, precum și alte locuri mai vechi sau mai noi, neștiind când ajung acasă. Încerc să trag de mine zi de zi pentru a merge mai departe, altă alternativă neavând. După cum am mai menționat, fac ieșiri pentru că „îmi place să merg cu bicicleta, și revin constant pentru a trăi iar si iar același vis de care nu mă satur, pentru că îmi amintește de copilărie, pentr

VELO-EXPEDITIA BANATEANA

Plimbare la început de Toamnă.
Pornim către Reșița pentru a parcurge cei aproximativ 63 kilometri de plimbare promiși în cadrul evenimentului Velo Expediția Bănățeană, organizat de clubul sportiv Grațu. Chemarea era adreseaza oricărui posesor de bicicletă în stare bună de funcționare, și bineînțeles, apt de a pedala pe acest traseu.
Plecăm din Timișoara în data de 22 septembrie 2012, cu trenul (R 14449), care pleacă din Timişoara la ora 7:49 şi ajunge în gara Reşiţa Nord la ora 10:27, în compania lui Carol, el ocupandu-se personal cu coordonarea grupului de pe tren. De la gară mai avem de pedalat până în Piaţa Centrală unde ne întâlnim cu organizatorii, întâlnirea urmând să aibe loc la ora 11.00 am.
Primii 18 km îi parcurgem pe asfalt de la Resita până la coada lacului Secu, urmați de alți 18 km de drum de pădure până la lacul Breazova care este în capătul localității Văliug, dupa care de acolo suntem din nou doar pe asfalt până la Reșița. 
La Văliug, organizatorii împreună cu cei care au făcut deplasarea cu mașina, au urcat și au luat masa la Casa Baraj, chiar pe malul lacului Valiug, iar o parte dintre cei care de dimineață am mers cu trenul, ne-am întors la Reșița.


Poti vedea evenimentul a i c i                         mai multe poze   a i c i

Urcăm bicicletele şi le asezăm cât mai bine ca să încapă cât mai multe.
























Strada Primăverii din cartierul Lend

Traversăm orasul vechi și cartierul Land, aşezat pe Valea Bârzavei, în amonte de depresiunea propriu-zisă şi de confluenţa Văii Mari cu Bârzava, între dealurile Bolnovăţ şi Ranchina. 


Ne menținem cursul în amonte spre Colonia Baraj Secu, situată pe Valea Bârzavei, în aval de barajul acumulării Secu, la poalele Dealului Bârzava.


Popas la un  i z v o r


Mergem într-un ritm de plimbare, cu regrupări din loc în loc.




Staţiunea Secu
Este localizată în amonte de vărsarea Râului Alb în Bârzava, în coada Lacului Secu, la cca. 10 km de centrul municipiului Reşiţa. Aici poposim pentru o regrupare apoi coboram până la lac.

Până aici a fost relativ accesibil și nu am întâmpinat probleme. 

Lacul Secu văzut de pe bicicletă


Lacul Secu













Traseul între Secu şi Văliug care însoțeste firul Bârzavei în amonte, este un drum forestier cu denivelări care lasă mult de dorit mai ales în conditii metereologice nefavorabile. 

În porțiunea dintre Lacul Secu și Cantonul Groposu, au lucrat tractoarele forestiere si am avut noroi.















Lacul Breazova 
Este construit pe Râul Bârzava, între anii 1907-1909 cu un dig din piatră cu mortar de ciment, fiind situat la 3 km în aval de localitatea Văliug, la o altitudine de 500 m.














Reșița - Muzeul de Locomotive





F i l m u l

Comentarii

< ÎNAPOI LA PRIMA PAGINĂ

< DESPRE MINE

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner


AM FOST ȘI AICI

Cheile Garlistei - Mutii Aninei

Poiana Marului - O noapte la cort