Dincolo de hărți - Călătorim și povestim aventuri de tot felul

Căderea frunzelor - O escapadă relaxantă de toamnă

Imagine
 Play la idei Vine o vreme când a lăsa pe mai târziu, pe „data viitoare” devine un risc pe care cu greu ni-l mai asumăm. Uneori n-o mai facem, că prea am amânat o viaţă timp de o viaţă, așa că m-am abonat la Lunca Timișului în această toamnă 🙂, și am făcut plimbări frumoase cu bicicleta cercetând anumite cotloane, locuri care pot spune că, s-au strecurat în sufletul meu și se cuibăresc acolo pentru mult timp. În timp ce mie îmi place să merg pe trasee, alții poate preferă șoseaua. O bicicletă de munte poate să te ducă unde una cursieră nu ajunge – în pădure. Am pedalat printre pomii plini de culoare și am trecut prin mai multe sate, precum și alte locuri mai vechi sau mai noi, neștiind când ajung acasă. Încerc să trag de mine zi de zi pentru a merge mai departe, altă alternativă neavând. După cum am mai menționat, fac ieșiri pentru că „îmi place să merg cu bicicleta, și revin constant pentru a trăi iar si iar același vis de care nu mă satur, pentru că îmi amintește de copilărie, pentr

Fără idei

Încă o zi, încă o poveste... 

No în final... se anunță un weekend liniștit. Este cam tot ce îmi doream și aveam nevoie, dar nu aș fi spus nu... unei ieșiri pe munte! Weekend, vreme bună și evident, nimeni nu are chef de nimic... cumva este și de înțeles când afară sunt 40 de grade. Deși s-a schimbat vremea în ultimi ani, pedalăm printr-o atmosfera de sfârșit de vară și de vacanță, iar luna septembrie este încă o lună destul de călduroasă. Calendaristic luna august este considerată a fi ca ultima lună de vară. Astăzi... este sâmbătă și atât! O zi frumoasa de vară din care nu am de gând să risipesc inutil nici măcar clipa! Sunt clipe ce vor trece și niciodată nu se mai întorc! Luând’o așa, au mai rămas 2 zile de vară... Eu o să profit cât pot de ele. Septembrie, este luna în care se încheie cam toate vacanțele? La mine au trecut două săptămâni de când am intrat oficial (sau nu) în concediu. 
Mie unul îmi place vremea asta... îmi acordă răgazul necesar de a îmi rezolva pe acasă lucruri de care nu am mai avut timp! 
Ce făceați anul trecut pe vremea asta? Anul trecut pe vremea asta, când nici dracu nu se gândea ce covid ne așteaptă în 2020, făceam fix ce fac și acum, adică munceam de îmi săreau capacele, în rest, visam cum visez și acum să apuc să călătoresc pe undeva în toamnă, dar n’a prea fost să fie, poate anul asta îmi iasă... deși n’as băga mâna în foc. Problema este ca nu am ideea unde...

Cu chef de plimbare
Cum ziceam, zilele astea umblu pe ici, pe colo 




 Canalul Bega

În curând pe aici va fi un pod mai mare. 

Va fi și asfalt 

Va fi viitoarea centura a orașului 



















Pe malul Timișului 

În ce mă priveste, mie unul oricât de dor mi’ar fi de vară, în perioada asta începe să mă cam obosească tot mai tare abia așteptând să vină toamna cu liniștea ei, tocmai de aia, anul ăsta am decis să îmi iau concediu să prind și toată luna septembrie. Mult mai liniște peste tot și temperaturi mai umane. Nici nu voi porni televizorul astăzi...

Un nou popas s-a deschis la pădurea din Giroc. N-am să-i fac reclamă, se vede de la drum în apropierea pădurii pe stânga. Aici apuc și eu să îmi trag sufletul măcar pentru câteva momente alături de o bere rece.

În rest... nu am chef de nimic... și nu fac mai nimic, până să și stau îmi este prea lene. Drept îi că îs și cam istovit. 

Și'a mai trecut o vară, Asa că... mă simt ca și berea din fotografia de mai sus... dar voi profita de ea la maxim, păcat doar că e tot mai scumpă, de care însă n’am putut trece cu vederea fără prea mare efort . De vină... tot vremea caldă... bineințeles că vremea și nu faptul ca unii vând berea pentru profit și cu de 5x mai mult decât o cumpără. De ce mama dracului statul nu controlează fenomenul asta de jefuire a buzunarului cetățeanului de rând. Suntem luați de fraieri și se merge pe principiul ca romanul are tinere de minte redusă! Doar s-a redus TVA-ul la 9%, apoi combustibilul este și el la nivelul de acum 4 ani.

Mă, tot mai bine decât deloc! 😉 Chiar așa scurtă, de doar câteva ore, plimbarea și-a atins scopul. M-am bucurat, relaxat și mi-a arătat din nou frumusețile naturii. Nu am mai călătorit la fel de mult ca în alte veri... dar destul... și oricum... dacă este să fac un scurt bilanț... as putea să decretez vara asta ca una dintre cele mai frumoase... motivul principal fiind acela că am avut lângă mine oameni cu care am petrecut zile minunate urcând munții chiar și în perioada asta când avem tot felul de restricții de distanțare din cauza pandemiei COVID-19, iar pe aceasta cale le mulțumesc.


Powered by Wikiloc

Comentarii

< ÎNAPOI LA PRIMA PAGINĂ

< DESPRE MINE

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner


AM FOST ȘI AICI

Cheile Garlistei - Mutii Aninei

Poiana Marului - O noapte la cort