Dincolo de hărți - Călătorim și povestim aventuri de tot felul

Căderea frunzelor - O escapadă relaxantă de toamnă

Imagine
 Play la idei Vine o vreme când a lăsa pe mai târziu, pe „data viitoare” devine un risc pe care cu greu ni-l mai asumăm. Uneori n-o mai facem, că prea am amânat o viaţă timp de o viaţă, așa că m-am abonat la Lunca Timișului în această toamnă 🙂, și am făcut plimbări frumoase cu bicicleta cercetând anumite cotloane, locuri care pot spune că, s-au strecurat în sufletul meu și se cuibăresc acolo pentru mult timp. În timp ce mie îmi place să merg pe trasee, alții poate preferă șoseaua. O bicicletă de munte poate să te ducă unde una cursieră nu ajunge – în pădure. Am pedalat printre pomii plini de culoare și am trecut prin mai multe sate, precum și alte locuri mai vechi sau mai noi, neștiind când ajung acasă. Încerc să trag de mine zi de zi pentru a merge mai departe, altă alternativă neavând. După cum am mai menționat, fac ieșiri pentru că „îmi place să merg cu bicicleta, și revin constant pentru a trăi iar si iar același vis de care nu mă satur, pentru că îmi amintește de copilărie, pentr

Resita - Minda - Comarnic - Iabalcea - Resita

Aventura Incepe la Resita 
Profitand de vremea frumoasa care sa anuntat, am considerat ca o actiune pe doua roti prin zona Resitei ( pestera Comarnic )ar fi potrivita acestui inceput de primavara.



Inainte de a povesti pe scurt, despre traseu, as dori sa multumesc tuturor celor care au participat la aceasta minunata tura.

23 de biciclisti ne-am facut aparitia in gara pentru deplasarea cu trenul, urmand sa ajungem la Resita unde trebuia sa ne intalnim cu alti biciclisti, care au ales sa faca deplaseze cu masina. Un e-mailului trimis de Vali Gheorghiu celor de la Regiotrans, a avut efect, suplimentand (cei de la Regiotrans) cu inca o garnitura de tren doar pentru noi, putandu-ne bucura astfel de locuri in compartiment, si nu cum s-a intampla de foarte multe ori din cauza aglomeratiei sa stam inghesuiti printre biciclete la vagonul marfa. Calatoria celor 23 de biciclisti a fost una perfecta, poate nu atat cum ne-am fi dorit, insa mult mai perfecta decat alta data.
Astfel ne-am dat intalnire in dimineata zilei de 19 Martie 2016, orele 07:00 am, in gara Timisoara Nord, urmand sa luam bilete pentru trenul de 7:33 destinatia Resita. 
Traseul nostru porneste din Resita,pe DJ582, Cantonul Minda spre cantonul Padina Seaca pana la Pestera Comarnic, iar intoarcere prin Iabalcea, avand o lungime de aproape 52 km si o diferenta de nivel de 800 m.


Facebook aici
Localizare
Peştera Comarnic se afla in jud. Caras - Severin pe valea Ponicova in m-tii Domanulu, în apropiere de satul Iabalcea, comuna Caraşova, judeţul Caraş-Severin.  
Se mai poate ajunge pe DN58. Dupa Resita pe sensul de mers spre Anina se face un drum la stanga spre satul Iabalcea, iar de aici se poate merge cu masina pana la cantonul Comarnic. Se poate ajunge la pestera Comarnic si dinspre lacul Gura Golumbului pe traseul turistic banda albastra sau dinspre Carasova pe marcajul triunghi albastru.  
Asa incepe...


In tren spre Resita



In gara Resita Nord am fost asteptati de Mely, Dorin, Ilie si Toto. Ei au venit cu masina si au preferat sa o lase in parcarea de la gara, urmand sa mergem impreuna la celalalt loc de intalnire stabilit din Valea Domanului.

















Valea Domanului












Cel de-al doilea punct al intalnirii noastre (Parcarea de la Lidl din Valea Domanului), unde am intalnit inca 25 de biciclisti, colegi din Resita si Caransebes, dar si din Timisoara, care au venit cu masina. 



Dupa ce ne-am cumparat cate ceva necesare acestei calatorii, am pornit, traversand Valea Domanului, si indreptandu-ne pe DJ582 soseaua ce duce spre Valiug, aproximativ 11 km pana la Cantonul Minda  


Un grup mult prea mare pentru o deplasare pe soasea, dar a fost bine pentru ca nu prea a fost trafic foarte mare, iar soferii pe care i-am intalnit au fost intelegatori.































Aici parasim asfaltul facand la greapta pe DJ582C, spre cantonul silvic Padina Seaca, Valea Toplitei si cantonul Comarnic, o lungime de aproximatim 15 km pe un drum neasfaltat.



Nu foarte departe de canton un scurt popas ne-a tinut pe loc, necesar pentru regrupare dar si pentru a rasufla mai usor in urma urcarii avuta pana aici. 

Cantonul Minda

Cantonul Minda vazut din spate


Cantonul Minda







 Pe parcursul acestei urcari, cei mai putin antrenati care nu au putut tine pasul cu ritmul impus de cei din fata, s-au putut bucura de solidaritatea unora dintre cei care se mai intorceau din cand in cand in spate. 


















Prima popas de la C. Minda a fost aici la aproximativ 3 km































O alta pauza, era si locul unde se termina urcarea.


Pauza nu era foarte lunga, doar cat sa ne regrupam, continuand mai departe spre Padina Seaca












Avenul din drumul Comarnicului, inainte de Padina Seaca




Un alt popas la cantonul silvic Padina Seaca



Cantonul Padina Seaca







In continuare  coboram spre Valea Toplite






Poiana Sumbrac











PÂRÂUL TOPLIȚA







Valea Comarnic

















Avenul de la Comarnic




Comarnic







Ajunsi la canton asteptam formarea grupului si se urca vreo 20 de m pe scari pana la intrarea principala in pestera.


Treptele care urcă spre peșteră



Pentru a ajunge la intrarea pesterii, trebuie sa urcam scarile din apropierea panourilor informative.





Urcarea pe scări durează cam 2-3 minute până la pestera.





Intrarea este protejata cu o usa masiva de metal asa ca, sectorul amenajat, nu se poate vizita numai cu ghid. Trebuie luata legatura din timp cu speoclubul din Resita pentru ca pestera are si galerii care se umplu cateodata complet cu apa sau care necesita asistenta de specialitate. Pestera Comarnic este in topul primelor 3 pesteri ca importanta din Banat, fiind şi una dintre cele mai mari peşteri din ţara noastră, cu o lungime descoperită până acum de peste 5 500 m, din care se pot vizita 1 750 m. 






O coborare mai spectaculoasa,chiar indrazneata, pe bicicleta.






Izvor Comarnic






Iabalcea


Iabalcea


















Intrarea in Resita pe DN58, Valea Domanului.  P. S. la intoarcere nu uitati sa vizitati muzeul feroviar, in aer liber din Resita.


 TRASEUL 

                         
Route 3451543 - powered by www.bikemap.net
-----------
Aici aveti filmul
 

Comentarii

< ÎNAPOI LA PRIMA PAGINĂ

< DESPRE MINE

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner


AM FOST ȘI AICI

Cheile Garlistei - Mutii Aninei

Poiana Marului - O noapte la cort