Dincolo de hărți - Călătorim și povestim aventuri de tot felul

Căderea frunzelor - O escapadă relaxantă de toamnă

Imagine
 Play la idei Vine o vreme când a lăsa pe mai târziu, pe „data viitoare” devine un risc pe care cu greu ni-l mai asumăm. Uneori n-o mai facem, că prea am amânat o viaţă timp de o viaţă, așa că m-am abonat la Lunca Timișului în această toamnă 🙂, și am făcut plimbări frumoase cu bicicleta cercetând anumite cotloane, locuri care pot spune că, s-au strecurat în sufletul meu și se cuibăresc acolo pentru mult timp. În timp ce mie îmi place să merg pe trasee, alții poate preferă șoseaua. O bicicletă de munte poate să te ducă unde una cursieră nu ajunge – în pădure. Am pedalat printre pomii plini de culoare și am trecut prin mai multe sate, precum și alte locuri mai vechi sau mai noi, neștiind când ajung acasă. Încerc să trag de mine zi de zi pentru a merge mai departe, altă alternativă neavând. După cum am mai menționat, fac ieșiri pentru că „îmi place să merg cu bicicleta, și revin constant pentru a trăi iar si iar același vis de care nu mă satur, pentru că îmi amintește de copilărie, pentr

O după-amiază de sâmbătă prin Pădurea Verde

Luni dimineaţa aduce lucruri, la fel ca şi marţi, la fel ca toată săptămâna, însă weekend-ul este diferit. Pregătirea mea pentru tură începe vineri. Bicicleta mea are nevoie doar de o verificare rapidă pentru a mă asigura că totul funcţionează în continuare aşa cum ar trebui. Cu mountain bike-ul există întotdeauna ceva ce poţi face în week-end, ceva unic în felul său. O bicicletă, bunăvoie și plăcerea de-a fi liber sunt ingredientele unui bun pretext pentru petrecerea unei după-amieze sau a unei zi pe bicicletă, în natură alături de alți iubitori ai sportului pe două roţi, departe de aglomeraţia oraşului. Sâmbăta trecută nu a fost diferită: a fost o cursă distractivă, mică, tot aşa, în apropiere de casa noastră. Sâmbăta pentru mine este o zi de călătorie. Lacul de la Dumbrăviţa se află la o distanţă de cel mult o oră de la noi, traversând Pădurea Verde de la marginea oraşului. Peisajul se remarcă prin frumusețea lacului și densitatea vegetației de stuf, reprezentând un spațiu de recreere pentru iubitorii de natură și pescuit. La puţin peste ritmul de mers pe jos, pădurea ne oferă și ea şansa de a ne bucura de o privelişte uimitoare. Obişnuim să ne plimbăm în voie pe sub frunzis, evident însă doar când vremea o permite, întrucât altfel pământul înmuiat de ploi se transformă în noroi, iar traseele prin pădure se transformă în adevărate ture de anduranţă. Cu o prognoză însorită, va fi o zi frumoasă, poate şi mai lungă de pedalat. Toate grijile, nervii şi stresul se estompează. Pornind de la început, este un traseu de circa 20 km. Pentru a pune în context, majoritatea traseelor din jurul casei, au o lungime de doar 25-30 km, pe care alteori îi parcurgem şi dupămasa. Primii nostrii 2-3 km sunt prin oraş pe asfalt... este distanţa pe care o parcurgem până la Pădurea Verde. Prin pădure putem lua propriul nostru ritm în aşa fel să ne bucurăm cu adevărat de poteca şi frumuseţile naturii.

Pornind de la ideea de joacă, de a petrece timpul în aer liber într-un mod cât mai plăcut... în sfârșit încep să mă simt perfect, iar aerul dulce și proaspăt să-mi umple plămânii...

Căile de acces sunt destul de bune și se poate ajunge ușor cu mașina și pe timp ploios. Lacul se află la doar câțiva km de Timişoara, la ieşirea din Dumbrăviţa pe partea dreaptă, lângă Pădurea Verde. De la sensul giratoriu se virează la dreapta și după aproximativ 500 metri se ajunge la "baltă".

Cristi

Roxana

Locația este retrasă în mijlocul naturii și oferă o mare libertate în organizarea drumețiilor prin pădure cu bicicleta sau la pas fiind perfectă pentru a petrece câteva ore în mijlocul naturii. Se poate ajunge și cu mașina până lângă lac și se poate campa inclusiv noaptea. 

Acumularea Dumbrăvița! Rămâne cea mai importantă zonă de agrement care oferă iubitorilor de natură o priveliște minunată, indiferent de anotimp. Liniștea și frumusețea zonei sunt o atracție nu numai pentru pescari ci și pentru amatorii de plimbări într-o zonă nepoluată.

Oaze de relaxare, rai pentru pescarii amatori sau cei care doresc să se bucure de câteva ore de liniște pe marginea unui lac. 

Lacul este alimentat de apele Behelei, care ocupă 13 hectare și are o adâncime de 1,5 până la doi metri. Un alt lac de acumulare aflat pe cursul pârâului Behela se află și la Giarmata, și reprezintă una dintre zonele de pescuit recreativ sportiv ale județului Timiș.

Pe lângă luciul de apă, pe malul lacului cuprinde și vegetaţie emersă şi acvatică (stuf, papură)

Se poate pescui atât pe bază de permis, cât și fără permis în schimbul unei taxe.









Acest weekend a fost o mare reamintire a motivului pentru care iubesc turele cu bicicleta atât de mult.

Comentarii

< ÎNAPOI LA PRIMA PAGINĂ

< DESPRE MINE

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner


AM FOST ȘI AICI

Cleantul Ilovei

Pe poteci inzapezite spre Varfurile, Babei si Boldoveni