Dincolo de hărți - Călătorim și povestim aventuri de tot felul

Căderea frunzelor - O escapadă relaxantă de toamnă

Imagine
 Play la idei Vine o vreme când a lăsa pe mai târziu, pe „data viitoare” devine un risc pe care cu greu ni-l mai asumăm. Uneori n-o mai facem, că prea am amânat o viaţă timp de o viaţă, așa că m-am abonat la Lunca Timișului în această toamnă 🙂, și am făcut plimbări frumoase cu bicicleta cercetând anumite cotloane, locuri care pot spune că, s-au strecurat în sufletul meu și se cuibăresc acolo pentru mult timp. În timp ce mie îmi place să merg pe trasee, alții poate preferă șoseaua. O bicicletă de munte poate să te ducă unde una cursieră nu ajunge – în pădure. Am pedalat printre pomii plini de culoare și am trecut prin mai multe sate, precum și alte locuri mai vechi sau mai noi, neștiind când ajung acasă. Încerc să trag de mine zi de zi pentru a merge mai departe, altă alternativă neavând. După cum am mai menționat, fac ieșiri pentru că „îmi place să merg cu bicicleta, și revin constant pentru a trăi iar si iar același vis de care nu mă satur, pentru că îmi amintește de copilărie, pentr

Hoinari prin toamna 2

Idei excelente pentru un weekend. Neapărat să luați și bicicletele!


Tuturor ne plac evenimentele, așa că am organizat o plimbare de weekend la Buziaș 
 Ori de câte ori avem ocazia şi dată fiind distanţa relativ scurtă de la Timisoara la Buziaş (nici 40 de kilometri), ne planificăm câte o ieşire pe biciclete până acolo. În lipsă de altceva. Este o opțiune foarte la îndemână, întrucât este foarte aproape de Timișoara, iar zona de dealuri din împrejurimile Buziaşului oferă multe trasee frumoase de bicicletă. Ca deplasare pentru această tură, am ales să mergem pe un alt drum decât cel de asfalt cunoscut de toată lumea. Un drum prin locuri care oferă suficient de multe peisaje frumoase încât să ne întoarcem de acolo relaxaţi, fără stresul vitezomanilor de pe asfalt. Am ajuns la Buziaș de mai multe ori până acum. Ne-am plimbat prin parc sau am mâncat pizza la restaurant sau mai bine spus... la poalele unui avion, și scriind aceste rânduri, parcă mi s-a făcut dor să merg din nou. Am mai fost la Buziaş foarte recent, cu doar o săptămână în urmă împreună cu Roxana și Cristi, iar acum vom relua același traseu într-un grup mult mai numeros de bicicliști, urmând să ne întoarcem cel mai probabil pe asfalt. Toamna, este momentul în care totul se umple de ultima picătură de frumusețe, este anotimpul meu preferat. Am profitat de ocazie ca să facem această drumeţie pe biciclete, fiind a cincea ediție a  festivalului popricaşului și vinului🙂 două zile de delicii culinare și muzică. În parcul staţiunii din Buziaş se organizează multe festivaluri cultural artistice. 
Dintre cele mai importante aș aminti: Festivalul Fanfarelor (4 septembrie), Zilele Orasului (4-9 septembrie), Ruga Orașului (8 septembrie), Festivalul Apicultorilor (octombrie), Festivalul Papricașului și al Vinului (octombrie) etc. 
Am parcurs acest traseu cum spuneam, împreună cu Roxana & Cristi recent, şi ne bucurăm la nici o săptămână de această plimbare frumoasă pentru a doua oară 🙂. Ne-am bucurat de o tura relativ ușoară. Drumul nu e extraordinar peste tot până acolo, dar pentru biciclete noastre este perfect şi se ajunge la Buziaş cam în aproximativ 6 ore.
 Poze de pe parcursul întregului eveniment  a i c i

Am nimerit, fără exagerare, în cea mai frumoasă perioadă a anului. Festivalul Papricașului și a Vinului la Buziaș
AICI  FILMUL

Spre locul de întâlnire.

Aici începe și se termină aventura de BUZIAŞ


Urmează să plecăm pur și simplu. 









Ieșim din oraș și urmăm un drum la dreapta… Doar experimentând putem face combinații potrivite, cu trasee și posibilități de adaptare în funcție de situație.

Am pornit așadar siguri spre dreapta pe drumul de pământ, apoi la stânga pe unul de asfalt oprindu-mă din loc în loc pentru câteva poze, căci nu mă puteam abține.

Ne îndreptăm ușor spre Urseni, apoi pe Lunca Timișului, si tot așa din sat în sat până la Buziaș.














Când ești pe bicicletă, altfel se simte lumea, împrejurimile, natura, tot ce vrei.






























În cazul unei pene de cauciuc sau alte probleme legate de pană la bicicletă, profesioniștii vin în ajutor.

Pregătirea și lipirea unui petec pe gaură. Nu e un lucru deloc plăcut să faci o pană de bicicletă.




































































O sărbătoare frumoasă - festivalul Popricașului a devenit tradiție: în perioada 27-28 octombrie, la Buzias se sărbătorește un festival al Popricașului și se află astăzi la a cincea ediție. Încă nu am fost în Buziaș la celelalte ediții de până acum... 

O plimbare pe sub Colonada din lemn, construită în stil turco-bizantin


Se poate merge aici, pentru un eveniment în weekend, pentru mâncarea delicioasă sau pur și simplu pentru a lenevi câteva ore la aer curat.


Pofticioșii.
Mai exact toată lumea am trecut la degustat din preparate care mai de care, gătite la ceaun, de bucătari care și-au demonstrat măiestria în prepararea papricașului, la Buziaș.



Parcul este ideal pentru stat pe iarbă, ședințe foto și plimbări în natură, dar și pentru desfăşurarea de evenimente precum acesta.




Buziaș, 29 septembrie 2013








Aici ne-am luat rămas bun...
Am parcurs o tură frumoasă, relativ ușoară spre "medie" și se poate parcurge lejer de majoritatea iubitorilor de mountainbike chiar și de cei mai puțin antrenați. Ne-am bucurat la maxim, astfel, de evenimente pline de emoții, oameni faini și momente pe care le vom povesti și reaminti cu drag de fiecare dată.

Comentarii

< ÎNAPOI LA PRIMA PAGINĂ

< DESPRE MINE

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner


AM FOST ȘI AICI

Cheile Garlistei - Mutii Aninei

Poiana Marului - O noapte la cort